Het beste voor jouw Renault

  • Comments Off on Het beste voor jouw Renault
mrgreen

Welkom op mijn website. Ik ben compleet fan van Renault en kan me eigenlijk geen andere auto voorstellen om dagelijks in te rijden. Het comfort en de prestaties van Renault zijn dagelijks weer een genot. Ik heb inmiddels drie verschillende Renaults voor de deur staan, waaronder een bijzonder oud type waar ik druk mee aan het sleutelen ben. Wanneer ik die weer helemaal op en top heb, zal ik zeker wat foto’s hier plaatsen wanneer daar vraag naar is.

 

Waarom Renault?

Zoals de echte liefhebbers van Renault weten, is het merk begonnen vanuit een weddenschap. Een advocaat en de weddenschap dat een auto in 1898 een heuvel met een stijgingspercentage van 13% wel of niet op kan komen. Zulke verhalen zijn zo mooi, dat je ze eigenlijk niet eens verzinnen kunt. Op dat moment stond Renault al voor enorme successen en het blijft verbijsterend hoe het Franse merk keer op keer de liefhebbers, fans en vijanden kan verrassen met nieuwe technologie.

De eerste keer dat Renault echt groot in het nieuws kwam, was na de Eerste Wereldoorlog. Renault had strijdvoertuigen gemaakt tijdens de Eerste Wereldoorlog en ging tijdens het Interbellum weer verder met het maken van nieuwe wagens. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gaat Renault uiteraard weer voertuigen maken voor het leger in de strijd tegen de vijand, maar na de Tweede Wereldoorlog staat Renault voor een aantal keuzes. Het merk besluit om een volledig eigen weg in te slaan en gaat experimenten met vreemde modellen, nieuwe features en toepassingen. In de jaren ’60 is het succes zichtbaar. Renault laat zich zien als een van de sterkste en meest innovatieve merken. Wil je meer lezen over de banden van Renault? Klik dan hier!

 

Het Renault van vandaag

Renault is door de jaren heen alleen maar groter geworden en mag zich een van de grootste autoproducenten in Europa noemen. De modellen worden over heel de wereld verkocht en het draait allemaal vooral om de stijl van de auto’s. Dat is een goede strategie geweest, want Renault is zeer geliefd onder de jeugd en dat is de doelgroep die belangrijk is voor de makers van auto’s. Hoe eerder iemand fan wordt van een bepaald merk, hoe groter de kans is dat deze persoon bij het merk zal blijven. Met de ruime keuzemogelijkheden bij Renault is dit uiteraard ook bijzonder gemakkelijk. Er zijn veel uiteenlopende modellen, die allemaal veel nadruk gekregen hebben op de stijl van de auto’s.

Het grootste voordeel van het succes is goed te merken onder de liefhebbers. Het zijn niet de modellen of de naam. Het is de beschikbaarheid van de onderdelen. Onderdelen voor een nieuwere Renault zijn relatief goedkoop omdat er veel aanbieders op de markt zitten. Onderdelen voor oudere modellen zijn overigens ook redelijk goed te krijgen, alleen moet je daar vaak heel de wereld voor over. De modellen zijn in het verleden ook goed verkocht en dat betekent dat er vaak nog ergens een model staat met de onderdelen die jij nodig hebt. Bied je de juiste prijs, dan kan het meestal direct geregeld worden, want de liefhebbers van Renault helpen elkaar graag.