De juiste banden voor jouw Renault

  • Comments Off on De juiste banden voor jouw Renault
mrgreen

Bij de liefhebbers van Renault ligt de nadruk vaak op de stijl van de auto. Het blinderen van de ramen is bijzonder populair en er wordt vaak extra aandacht besteed aan de spoilers en de uitstraling. Helemaal prima, maar wanneer je echt lang wilt genieten van je Renault en het beste uit jouw wagen wilt halen, is de keuze van de juiste banden een belangrijke keuze. Een keuze waar veel mensen te weinig tijd aan besteden.

 

Goedkope banden zijn niet goedkoop

Het is niet zo lang geleden dat een van de leden van de fanclub van Renault met zijn wagen tegen de boom knalde en in het ziekenhuis belandde. Dit had niets te maken met de Renault. De hoge snelheid en het natte wegdek waren de schuldige, maar bij nader onderzoek kwam de technische dienst erachter dat de banden van de Renault niet de juiste banden waren.

Het probleem met het internet is dat je overal banden vandaan kunt halen, vaak voor een paar tientjes. De goedkope banden zijn meestal oud en liggen langer op schap, of hebben eigenschappen die helemaal niet ideaal zijn. Vooral bij Renaults moet je hier extra op letten. De wagens zijn meestal relatief licht en hebben sterke motoren. Goede banden zijn dan een harde eis.

Het kopen van banden is geen langdurig proces. Je kijkt eerst naar de banden die op je wagen zitten. Voer liever geen kentekens in, de kans bestaat dat de vorige eigenaar nieuwe velgen op de Renault geplaatst heeft vanwege de uitstaling. De huidige bandenmaat voer je in op een website waar je banden kunt kopen en dan krijg je de beschikbare banden te zien. Kies altijd banden met een lage rolweerstand zodat je minder aan brandstof hoeft te betalen. Duurzame banden zijn altijd goed, maar let ook op de overige specificaties. Hoeveel geluid maken de banden bijvoorbeeld, en voor welk seizoen en welk wegdek zijn de banden vooral geschikt? Wanneer je dit allemaal bekeken hebt, kun je pas echt een goede keuze maken.

 

Banden online bestellen

Let er goed op dat er veel verschillende websites zijn om banden te bestellen. Wanneer je banden bestelt bij een website die alleen de banden aflevert, moet je zelf naar een garage. Niet alle garages zullen de banden voor je willen monteren, zeker niet wanneer het goedkopere banden zijn die vervelend zijn om te monteren. Kies daarom bij voorkeur voor een website met een lijst met servicepartners. Dan weet je namelijk zeker dat er ook iemand bij jou in de buurt te vinden is die de banden op jouw Renault kan monteren. Kies hierbij alleen voor de betere garages, zodat je zeker weet dat de juiste bandenspanning gebruikt wordt en de banden niet beschadigd raken tijdens het monteren. Anders ben je namelijk nog veel verder van huis en moet je binnen de kortste keren opnieuw banden bestellen en dat kan niet de bedoeling zijn, ook niet bij de banden die je goedkoper via het internet kunt bestellen.